A tizennyolcadik elnöki esküre készül egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
Tizennyolcadik alkalommal vesz részt elnöki beiktatáson egy 91 éves New Jersey-i férfi, aki először 15 évesen, Franklin Delano Roosevelt elnöki esküjének volt tanúja.
Vágólapra másolva!

B. Harold Smick Jr. a WCAU-TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár a demokratákra szavaz, és Hillary Clinton megválasztását támogatta, de szokásához híven pénteken ott lesz a republikánus Donald Trump elnök beiktatásán Washingtonban.

A férfi elmesélte, hogy tisztán emlékszik 1941. január 20-ára, amikor Roosevelt elnök letette az elnöki esküt. „Az ember úgy érezte, hogy büszke lehet a hazájára” – idézte fel.

A Salemben élő Smickre nagy hatással volt Roosevelt beiktatása, az eseménnyel kapcsolatos kitűzőktől a ceremónia színpadát borító díszítés egy letépett darabjáig minden relikviát összegyűjtött.
Azóta sem hagyott ki egyetlen beiktatási ünnepséget sem, és pénteken is jelen lesz Trump eskütételénél.

„Trump különbözik az Egyesült Államok eddigi elnökeitől” – vélekedett Smick.

A 91 éves férfi legérdekesebb beiktatási élményei közül megemlékezett John F. Kennedy 1961-es eskütételének napjáról is, amikor hatalmas hóvihar támadt. Smick imádkozni fog, hogy a megválasztott Donald Trump békét, egészségbiztosítást és munkahelyeket hozzon.