Terrorgyanú miatt letartóztattak egy férfit Bécsben

Vágólapra másolva!
Terrorizmus gyanújával letartóztattak Bécsben egy férfit péntek este. A rendőrség szerint január 15. és 30. között tervezett merényletet az osztrák fővárosban, amihez maga készíthette a robbanótöltetet. A városban megerősítették a rendőri jelenlétet.
Vágólapra másolva!

Terrorizmus gyanújával letartóztattak egy férfit pénteken délután Bécsben – erősítette meg a helyi rendőrség a Kronen Zeitung című osztrák lap értesüléseit.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az elmúlt napokban több jel is arra utalt, hogy merényletet terveztek az osztrák fővárosban. Az osztrák hatóságokat külföldi titkosszolgálatok értesítették minderről.

A férfit este hat órakor fogta el a Cobra speciális egység Bécs Favoriten negyedében.

Maga készíthetett robbanótöltetet

A lap szerint az elfogott férfi egy albán radikális csoport tagja, és

szimpatizál az Iszlám Állammal.

Pénteken utazott be Ausztriába, és január 15. és 30. között tervezett támadást végrehajtani.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a férfi Németországban maga készített robbanótöltetet a bécsi merénylethez. Ezt az értesülést azonban a hivatalos források eddig még nem erősítették meg.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy legyen óvatos, elsősorban a frekventált helyeken legyenek körültekintőek. Valamint ha valaki magára hagyott csomagot talál, jelezze a rendőrségnek. A szóvivő tájékoztatása szerint megerősítették a civil és az egyenruhás rendőri jelenlétet az osztrák fővárosban.