Donald Trump felhívta Theresa May-t, és segítséget ajánlott

Donald Trump Speaks To Conservative Party Of New York State Reception In New York City GettyImageRank2 campaign conservative hair mexico PORTRAIT RACE right Trump WALL POLITICS ELECTION
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Republican presidential candidate Donald Trump speaks while accepting the Conservative Party of New York State's nomination for president on September 7, 2016 in New York City. Following the event Trump will take part in a forum with Hillary Clinton, to answer questions on veterans issues and national security. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök néhány órával a merénylet után telefonon beszélt Theresa May brit miniszterelnökkel, hogy részvétét fejezze ki, továbbá felajánlotta az amerikai kormány segítségét a terroristák elleni fellépésben. 
Vágólapra másolva!

Donald Trump a telefonbeszélgetésről a közösségi oldalain számolt be. A telefonbeszélgetésben az elnök ismételten elítélte a terrorizmust, és kormánya maradéktalan és mindenre kiterjedő segítségét ajánlotta fel.

Trump a bejegyzésében azt is írja, hogy a brit miniszterelnök erős, és továbbra is jól végzi a dolgát. Trump sajtótitkára, Sean Spicer megerősítette, hogy az USA kormánya szolidáris az Egyesült Királysággal, és támogatják a hatóságok gyors, határozott fellépését, illetve imáikba foglalják a londoni támadás áldozatait.

Rex Tillerson külügyminiszter az Iszlám Állam terrorszervezet elleni konferenciáján azt mondta, hogy:

Donald Trump Jr., az elnök legidősebb fia a londoni polgármester, Sadiq Khan szeptemberi szavaira reagált, mivel a politikus korábban azt mondta, hogy

a terrortámadások a nagyvárosok életének szerves részei, ezért fel kell készülni rájuk.

Trump Jr. Twitter-üzenetében azt írta, reméli, hogy a polgármester csak viccelni akart.

Az amerikai külügyminisztérium már röviddel a támadások híre után jelezte, hogy szorosan figyelemmel kíséri a londoni fejleményeket. Mark Toner szóvivő azt mondta, hogy a Londonban tartózkodó amerikaiak kerüljék a Westminster környékét.

A brit rendőrség szerda este azt közölte: tudni vélik, hogy ki volt a merénylő, de a személyazonosságát egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Elmondták azt is, hogy azt feltételezik, iszlamista terrorcselekmény történt.

A londoni muzulmánok gyűjtést indítottak az áldozatok családjainak megsegítésére.