Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Veronai buszbaleset: pénteken hozhatják haza a holttesteket

Olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona szinyei gimnázium
Verona, 2017. január 21. Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek. (MTI/EPA/Filippo Venezia)
Vágólapra másolva!
Legkésőbb pénteken hazaszállíthatják a veronai buszbaleset halálos áldozatainak holttestét. Lapértesülések szerint az egyik Olaszországban kezelt súlyos sérült a busz magyar sofőrje, aki vélhetően a baleset idején vezette a járművet. A Honvédkórház orvos igazgatója szerint a hét közepén dőlhet el, szükségük lesz-e bőrátültetésre az ott fekvő sérülteknek.
Vágólapra másolva!

Pénteken hazaszállíthatják a veronai magyar buszbaleset áldozatainak holttestét – mondta Szijjártó Péter hétfő este az M1 Híradójában. A külgazdasági és külügyminiszter azt is hozzátette, hogy miután az olasz hatóságok azonosították az áldozatokat, a konzuli szolgálat munkatársai már hétfő este felvették a kapcsolatot a hozzátartozókkal.

Azonosították az áldozatokat

Az olasz ügyészség kedden fogja elküldeni a temetési engedélyeket annak a települési önkormányzatnak, amelynek a fennhatósága alá tartozik az érintett autópálya-szakasz. Ezek alapján fogják kiadni a halotti anyakönyvi kivonatokat. Szijjártó Péter szerint

Az olasz rendőrség bejelentette hétfőn, hogy befejeződött a baleset összes halálos áldozatának azonosítása a DNS-ük alapján. Ugyancsak azonosították azt a két embert, aki még olasz kórházban van, és akit a rokonaik nem tudtak felismerni – a rendőrségi közlemény szavai szerint – a szörnyű állapotuk miatt.

A sofőr az egyik súlyos sérült

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy a Verona közelében szerencsétlenül járt

busz vezetője az egyik Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított súlyos sérült.

A hírügynökség saját rendőrségi forrására hivatkozott a hírt közölve. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés kitér arra is, hogy valószínűleg ő vezette a járművet a baleset idején.

A balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Lehet, hogy a sérülteknek bőrátültetésre lesz szükségük

A hét közepére dőlhet el, hogy szükségük lesz-e bőrátültetésre a veronai buszbaleset Honvédkórházban fekvő sérültjeinek – mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvos igazgatója hétfőn este az M1 aktuális csatornán.

Az orvos igazgató elmondta, a két áldozat a kórház plasztikai és égési sérülési osztályán fekszik, és csak az ápolás során lehet azt megállapítani, hogy szükség van-e műtétre.

Ha úgy látják, hogy a beavatkozásra szükség van, akkor valószínűleg a saját bőrüket ültetik majd át a megégett területekre

– tette hozzá. Az orvos igazgató beszámolt arról is, hogy a sérültekkel már a kezelésük kezdete óta pszichológusok is foglalkoznak.

A veronai buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül ketten hétfő délután elhagyták az intézményt – mondta. Azokról a sérültekről van szó, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, másikuk csuklótörést szenvedett.

16 ember halt meg

A tragédia január 20-án éjjel történt: a magyar diákokat szállító busz Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott. A katasztrófában 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről