Elfogták az olasz kokainkirályt

Montevideo, 2017. szeptember 4. Az olasz rendőrség által közreadott dátummegjelölés nélküli kép a "Milánó kokainkirályaként" ismert Rocco Morabitóról, a calabriai maffia, a ’Ndrangheta legkeresettebb körözött tagjáról, akit 2017. szeptember 4-én fogtak el a hatóságok Montevideóban. Morabito 1994 óta állt körözés alatt a többi között bűnszervezetben való részvétel és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Olasz rendőrség)
Vágólapra másolva!
Uruguayban fogták el Rocco Morabitót, aki a calabriai maffia, a 'Ndrangheta legkeresettebb körözött tagja volt.
Vágólapra másolva!

A kokainkirályként ismert Morabito-t 1994 óta körözték a rendőrök. A bűnöző egyebek között közismert volt a drogkereskedelméről.

Az olasz rendőrség által közreadott dátummegjelölés nélküli kép a "Milánó kokainkirályaként" ismert Rocco Morabitóról, a calabriai maffia, a ’Ndrangheta legkeresettebb körözött tagjáról, akit 2017. szeptember 4-én fogtak el a hatóságok Montevideóban. Morabito 1994 óta állt körözés alatt a többi között bűnszervezetben való részvétel és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Olasz rendőrség) Forrás: MTI/EPA/ANSA/-------------------

A férfit Uruguay Punta del Este nevű üdülőközpontjában fogták el, miután sikerült fényt deríteni arra, hogy az álnéven élő férfi valóban a "kokainkirály".

Morabito ellen már 1995-ben kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot. A bűnöző az olasz hatóságok által leginkább keresett öt maffiózó egyike volt.