A bíróságon kellett bizonyítania, hogy nem halt meg

ukrán bácsi, bíróság
Vágólapra másolva!
A bíróságon kellett bizonyítania egy 77 éves ukrán férfinak, hogy életben van, miután beszüntették a nyugdíja folyósítását arra hivatkozva, hogy már meghalt. A bíró végül neki adott igazat.
Vágólapra másolva!

Egy 77 éves ukrán férfinak perre kellett mennie, hogy önmaga tárgyi bizonyítékaként szolgáljon rá, hogy életben van. A Vinnicában élő férfi a bíróság ítélethirdetése alatt támadt fel poraiból, miután sikerült bebizonyítania, hogy holttá nyilvánítása némileg elhamarkodott volt.

Az idős úrnak két hónapja szüntették meg nyugdíja folyósítását: érdeklődésére a hivatalban közölték vele, hogy sajnálatos módon elhalálozott.

Kiderült, hogy egy ismeretlen személy keresete alapján egy poltavai bíróság nyilvánította őt holttá. Az indoklásban az állt, hogy ő már jó ideje Oroszországba távozott, ahol nyoma veszett, és soha nem tért vissza az otthonába.

A bíró végül az idős férfi javára döntött

Az idős férfi egykor valóban élt egy ideig Oroszhonban, ám már 9 éve hazatért, igaz nem a poltavai otthonába, hanem a Vinnyicában lévő szülői házba, ahol azóta is boldogan élt, míg tudtán kívül meg nem halt.

A nyugdíjhivatalban azonban az ügyintéző tehetetlenül tárta szét a kezét.

A nyugdíjas bírósági meghallgatásán egy személyben volt panaszos, önmaga ügyvédje, valamint a tárgyi bizonyíték arra, hogy porhüvelye ép és egészséges. Hosszas megfontolás után a bíró végül az ő javára döntött.

A 77 éves ukrán férfinak perre kellett mennie, hogy bizonyítsa, életben van Forrás: Origo

Hozzátartozói feltételezik, hogy a férfit a saját fia nyilváníttathatta holttá, akivel már rég nem ápolta a családi kapcsolatokat. A fiúnak valószínűleg az apja vagyonára fájt a foga. Halálhírét követően az idős féfira minden bizonnyal hosszú élet vár, az apja is 103 éves volt - hangzott el a TSZN híradójában.