Újabb holttesteket találtak a teheráni házomlás helyszínén

Teherán, tűz
Teherán, 2017. január 19. Daruk emelőkosarában érkeznek tűzoltók a lángokban álló Plasco toronyházhoz Teheránban 2017. január 19-én, miután egyelőre ismeretlen okból tűz ütött ki az épületben, amelynek felső szintjei beomlottak. Az iráni állami televízió szerint a felhőkarcolóban rekedt emberek és a tűzoltók közül többen életüket vesztették, legkevesebb 38-an megsérültek. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Vágólapra másolva!
További négy holttestet találtak a múlt csütörtökön Teheránban történt házomlás helyszínén - jelentette hétfőn az Irna iráni hivatalos hírügynökség a tűzoltóság szóvivőjére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A négy áldozat egyike sem tartozik azokhoz a tűzoltókhoz, akiket továbbra is keresnek a romok alatt.

Eddig hat holttestet sikerült a felszínre hozni, egy sebesült tűzoltó a kórházba szállítását követő napon életét vesztette.

A hatóságok továbbra sem rendelkeznek pontos adatokkal az áldozatok számát illetően.

A Plasco toronyház január 19-én gyulladt ki, majd omlott össze Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Az iráni állami tulajdonban lévő Press televíziós csatorna az első, kezdeti hírforrások alapján harminc halott tűzoltóról számolt be, később, a hatóságok kiigazítása alapján több mint húsz halottról tájékoztattak. Korábbi tájékoztatások alapján több mint százan megsebesültek, 23-an kerültek kórházba, 25 embert pedig eltűntként tartanak számon.

Az épület azután omlott össze, hogy tűz ütött ki benne, a legsúlyosabb, amely egy teheráni mecset 2005-ös tűzesete óta történt. Abban a katasztrófában 59-en vesztették életüket.