Ausztriában is történtek szexuális zaklatások

Vágólapra másolva!
Németország mellett Ausztriában is történtek szexuális zaklatások szilveszteri rendezvényeken: Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban is molesztálások miatt tettek panaszt nők. Az elkövetők többsége külföldi volt a rendőrség szerint. 
Vágólapra másolva!

Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban szexuális zaklatások miatt tettek panaszt többen a rendőrségen a szilveszteri rendezvények után. Innsbruckban öt nő tett panaszt szexuális zaklatás miatt. A rendőrség szerint öt-hat "külföldi kinézetű", 30 év körüli férfi erőszakoskodott a nőkkel.

Az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelése még tart.

Salzburgban három nő tett feljelentést, egyikük szerint a támadó "ázsiai külsejű" volt, egy másik leírása alapján egy "déli országból származó" férfi támadt rá. A harmadik nőt egy helyi taxisofőr zaklatta, akit a hatóságok már őrizetbe is vettek. Bécsben három szexuális támadást jelentettek.

Százak őrizetben Németországban

Mint arról az Origo is beszámolt, hasonlóan az egy évvel ezelőtti, tömeges erőszakos bűncselekményekhez, idén szilveszterkor ismét migránsok molesztáltak nőket Kölnben. Pedig rengeteg rendőr volt az utcákon. Több száz embert őrizetbe vettek a hatóságok.