Lelőttek egy polgármestert a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Tűzharcban meghalt egy polgármester és kilenc embere a Fülöp-szigeteken. A városvezető és emberei egy kábítószer-ellenes különítményre támadtak, akik viszonozták a tüzet.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigeteken egy kábítószer-ellenes különítmény megölt egy polgármestert és kilenc emberét - közölte a rendőrség. Samsudin Dimaukom, a déli

Datu Saudi Ampatuan város polgármestere és emberei virradat előtt tüzet nyitottak a különítményre, és ebben az összecsapásban haltak meg.

Dimaukom polgármestert Rodrigo Duterte elnök azon politikusok között nevezte meg, akik szerinte részt vesznek az illegális kábítószerügyletekben. Duterte 150 köztisztviselőt nevezett meg, és azt mondta: adják meg magukat, vagy levadásszák őket.

Dimaukom maga jelentkezett a rendőrségen, és tagadta, hogy köze lenne a kábítószer-kereskedőkhöz.

Közölte, hogy támogatja Duterte keménykezű politikáját. A rendőrség viszont most azért akarta feltartóztatni a polgármestert, mert konvoja állítólag rengeteg metamfetamint szállított.

- mondta Romeo Galgo főfelügyelő. Több mint 3600 ember vesztette életét azóta, hogy a június 30-án hatalomra került Duterte különlegesen kemény leszámolást ígért a kábítószer-kereskedőkkel.