Horrorbaleset az ausztrál élményparkban

Coomera, 2016. október 25. Légi felvétel mentőegységek tagjairól egy baleset helyszínén, az ausztráliai Queensland állambeli Coomerában üzemeltetett Dreamworld élményparkban 2016. október 25-én. A park Thunder River Rapids nevű, zuhatagos mesterséges folyószakszán üzemzavar történt, amely négy fiatal látogató halálát okozta. (MTI/EPA/AAP/Dan Peled)
Vágólapra másolva!
Tragikus baleset történt az ausztráliai Queensland Dreamworld nevű parkjában. Úgy tudni, hogy felborult egy vízi hullámvasút csónakja, és az áldozatok a futószalag alá szorultak.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség megerősítette, hogy négy ember meghalt a balesetben; valamennyi áldozat felnőtt – számolt be az ausztrál News.com.

Két nő és két férfi halt meg, a harmincas-negyvesen éveik elején jártak.

Ketten kizuhantak a kerek csónakból, a másik kettő pedig a járműbe szorult. Egyiküket sem sikerült újraéleszteni.

A balesetet a vízijármű meghibásodása okozta. A park szerdán zárva marad a tragédia miatt.

Látogatói bejegyzések szerint a vízi hullámvasút már korábban is meghibásodott a keddi nap folyamán.

A lap emlékeztetett, hogy a vízi hullámvasutat áprilisban egyszer már bezárták egy hétvégére, miután egy ember majdnem belefulladt a vízbe.

A Thunder River Rapids Ride az egyetlen ilyen látványosság Ausztráliában; 1986. december 11-én nyitották meg. A hullámvasút helyenként 45 kilométer per órás sebességgel robog végig sebes zuhatagokon.

Maga a Dreamworld az ország legnagyobb témaparkja, ahol több mint 50 attrakció várja a látogatókat – írta internetes oldalán a BBC.