Varga: Csak 1956 értékeinek megőrzése visz sikerre

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Budapest, 2016. augusztus 12. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági növekedés legfrissebb adatait értékelő sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kanadai Torontóban emlékezett 1956-ra. Azt mondta, csakis 1956 értékeinek megőrzésével lehet sikeres országot építeni. A torontói ünnepségen 40 új magyar állampolgár tett esküt.
Vágólapra másolva!

Csakis 1956 értékeinek megőrzésével lehet sikeres országot építeni – mondta a kanadai Torontóban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki az ottani magyarok körében ünnepelte a forradalom 60. évfordulóját, és több helyi megemlékezésen is részt vett.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kanadai Torontóban emlékezett 1956-ra Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A torontói városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással tisztelegtek az 1956-os magyar hősök előtt, majd Varga Mihály a Budapestről elnevezett parkban megkoszorúzta a még 1966-ban emelt emlékművet. Az 1956-os magyarok jelenlétében negyven új magyar állampolgár tett esküt.

Többször kellett újrakezdeni

A miniszter emlékeztetett: a kanadai kormány 16 évvel ezelőtt a történelmi örökségének részévé nyilvánította az '56-os magyar menekültek Kanadába érkezését. Kijelentette:

a kanadai magyarok tudásuknak köszönhetően fontos szerepet töltöttek és töltenek be az ország fejlődésében.

Hangoztatta, hogy Magyarország visszanyerte függetlenségét, a jelenlegi kormány megteremtette a nemzet egységét, és megküzdött a gazdasági válság következményeivel is.

– mondta Varga Mihály.