12 holttestet találtak egy mexikói kirándulóhelynél

Vágólapra másolva!
Tizenkét, erőszak nyomairól árulkodó holttestre bukkantak Mexikó nyugati részén egy folyóban, közel egy népszerű kirándulóhelyként ismert tóhoz – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől szerdáig kilenc holttestet találtak a vízben, majd még hármat a parton a Lerma folyónál, amely a Jalisco szövetségi államban lévő Chapala-tóba ömlik. Ez utóbbi népszerű kirándulóhely a turisták és a környéken élő amerikaiak, továbbá a kanadai nyugdíjasok körében. Eduardo Almaguer, az állam főügyésze elmondta, hogy mindegyik holttesten kimutatható az erőszak nyoma, egyeseken lövések nyomai is – tette hozzá.

A hatóságok folytatják a kutatást az esetleges további holttestek után Jamay város környékén, amely 90 kilométerre délkeletre fekszik az állam székhelyétől, Guadalajarától, az ország második legnagyobb városától. Almaguer elmondta, a térségben nem kaptak semmilyen bejelentést arról, hogy embereket raboltak volna el. Ez megnehezíti a holttestek azonosítását.

A helyi hatóságok a szomszédos szövetségi államok – Guanajuato és Michoacán – segítségét kérték az ügy megoldásához. Arra gyanakszanak, hogy a holttesteket még Michoacán államban dobták a folyóba, és az áramlat továbbszállította őket.

Idén májusban három feldarabolt és három lefejezett ember testére bukkantak egy taxiban Jalisco és Michoacán állam határában. A két állam kulcsfontosságú szerepet tölt be a kábítószerek előállításában és az Egyesült Államokba csempészésében, éppen ezért rendszeresen színhelye a drogbandák közötti leszámolásoknak.