Bomba robbant egy mecsetnél Drezdában

Vágólapra másolva!
Két, házi készítésű bomba robbant Drezdában, egy mecset bejáratánál és egy kongresszusközpontnál. Egyik támadásban sem sérült meg senki. A drezdai rendőrfőnök elrendelte az iszlám intézmények fokozott védelmét. A rendőrségnek egyelőre nincs személyleírása a robbantóról, de feltételezik, hogy a támadások idegengyűlöletből fakadtak, illetve összefüggésben állnak a két Németország egyesülésének közelgő évfordulójával.
Vágólapra másolva!

Bomba robbant este 10 óra előtt valamivel Drezdában, a Hühndorfer utcai mecsetnél szeptember 26-án, hétfőn. A támadásban senki sem sérült meg, a robbanás pillanatában a mecsetben csak az imám, a felesége és két fia tartózkodtak.

A bombát a mecset bejáratánál helyezték el, a robbanás benyomta az ajtót, az épületben sérüléseket okozott.

A rendőrség szerint a bomba házilag készült, írja a Bild.de.

Két bomba robbant

Körülbelül 20 perccel a mecsetnél történt robbanás után egy másik bomba is robbant a drezdai nemzetközi kongresszusközpontnál és a mellette álló Maritim Hotelnél. A robbanásban megsérült egy üveg közterületi bútor a kongresszusközpont teraszán, sérültek itt sem voltak.

Közeleg az újraegyesülés évfordulója

„Időben a két támadás összefügg. Egyelőre nem áll rendelkezésünkre személyleírás, de

– mondta Horst Kretzschmar rendőrfőnök.

Németországban az újraegyesítés évfordulója, október 3. nemzeti ünnep.

A rendőrség őrzi az iszlám intézményeket

A két robbantás után a rendőrfőnök elrendelte a drezdai iszlám intézmények fokozott védelmét, mindkét mecsetet rohamrendőrök őrzik.