Zuckerberg félmillió euróval segíti az olasz földrengés károsultjait

Horizontal
This handout picture released by the Vatican press office shows Pope Francis (L) during a meeting with Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg on August 29, 2016 at the Vatican. Vatican spokesman Greg Burke said the meeting was focused on “how to use communication technologies to alleviate poverty, encourage a culture of encounter, and make a message of hope arrive, especially to those most in need." / AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO AND AFP PHOTO / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Félmillió eurót, csaknem 155 millió forintot adományozott a vöröskeresztnek a közép-olaszországi földrengés érintettjeinek megsegítésére Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója, akit feleségével együtt hétfőn a Vatikánban magánaudiencián fogadott Ferenc pápa.
Vágólapra másolva!

"Amikor értesültem a földrengésről, nagyon a hatása alá kerültem. Egyből azt kérdeztem magamtól, miként segíthetek" - mondta Zuckerberg hétfő délután a tekintélyes római LUISS (Libera Universita Internazionale degli Studi Sociali) egyetem hallgatóival folytatott találkozón.

A Facebook milliárdos társalapítóját és feleségét, Priscilla Chant előzőleg a katolikus egyházfő fogadta. A Vatikán közleménye szerint

a találkozón arról volt szó, hogy miként lehetne segíteni a legszegényebbeknek.

"A pápa és Zuckerberg arról beszélgetett, hogy a telekommunikációs technológia hogyan enyhítheti a szegénységet és támogathatja a találkozás valódi kultúráját" - tájékoztatott a Szentszék.
Zuckerberg a nap folyamán találkozott Matteo Renzi olasz kormányfővel is a római miniszterelnöki hivatalban, a Chigi-palotában.

A Facebook társalapítója és elnök-vezérigazgatóját magánaudiencián fogadta Ferenc pápa Forrás: AFP/Ho

A múlt szerdán bekövetkezett, 6,2-es erősségű földrengés miatt legalább 290-en vesztették életüket. Az egyik legsúlyosabban érintett település, Amatrice áldozatainak gyászszertartása kedd délután lesz a kisváros egyik területén. Előzőleg szóba került az is, hogy a ceremóniát a közeli nagyobb város, Rieti repülőterén tartják meg, de ez kiváltotta a hozzátartozók tiltakozását.