Felnőtt férfiak zokogtak a sokktól

David Tait Jr. mögötte Leon Swanson a szüleik körében 41 éves kanadai férfi
41 évesen tudta meg a két barát, hogy elcserélték őket születésükkor. David Tait Jr. mögötte Leon Swanson a szüleik körében
Vágólapra másolva!
DNS-teszt igazolta, hogy két babát elcseréltek a kanadai Manitoba tartományban lévő Winnipegben. Mindkét fiú a Norway House Indián Kórházban született 41 évvel ezelőtt, jól ismerik egymást, barátok. Csak az tűnt fel nekik az évek alatt, hogy a másik szüleire jobban hasonlítanak, mint azokra, akiket a sajátjuknak gondoltak. 
Vágólapra másolva!
41 évesen tudta meg a két barát, hogy elcserélték őket a születésükkor. David Tait Jr., mögötte Leon Swanson a szüleik körében twitter.com/EricRobinsonMB

Leon Swanson és ifjabb David Tait is most tudta meg, hogy nem azok a szülei, akik felnevelték őket. Elsírták magukat azon a sajtótájékoztatón, amin Eric Robinson, a helyi törvényhozó gyűlés egykori tagja bejelentette, hogy

41 évvel ezelőtt, közvetlenül a születésük után elcserélték őket a kórházban.


Swanson az idősebb. Ő 1975. január 31-én született, Tait pedig három nappal később, február 3-án látta meg a napvilágot abban a kórházban, amelyet a szövetségi kormány üzemeltetett a hetvenes években – olvasható a CBC News oldalán.

Azt, hogy nem a saját édesanyjuk nevelte fel őket, DNS-teszt igazolta. A helyzet iróniája, hogy a férfiak jó barátok, és a másik családját is ismerik. Mindketten Winnipegtől 460 kilométerre nőttek fel.

– mondta Robinson, aki maga is a könnyeivel küszködött.

Tait azt mondta, minden érintett válaszokat akar, hogyan történhetett meg a csere.

– tette hozzá.

Ez a második babacsere

Robinson elmondása szerint ez a kórház mindig is Észak-Manitoba szülési központja volt. Ez volt az egyetlen északi indián közösség, amelynek volt kórháza a hetvenes években. Nem az övék az első eset. Tavaly novemberben a szintén Manitobában lévő Garden Hill rezervátumban élő Luke Moniasról és Norman Barkmanről derült ki, hogy nem a biológiai szüleik nevelték fel őket.

Ők is abban az évben születettek, mint Swanson és Tate, ugyanabban a kórházban,

csak éppen öt hónappal később.

Az ő történetük ösztönözte Swansont és Taitet, hogy DNS-tesztet végeztessenek a családjukban. Régóta gyanakodtak ugyanis, mert észrevették, hogy inkább a barátjuk édesanyjára hasonlítanak, mint a sajátjukra.

Charlotte Mason, David Tait biológiai és Leon Swanson nevelőanyja azt mondta, kórházba kellett szállítani, mert komplikációk adódtak az otthoni szülése során, így került a kisfia a kórházba. Három nappal később Francis Tait életet adott Swansonnak, akit hazaküldtek Charlotte Masonnel.

– tette hozzá Robinson.

Vizsgálat deríthet fényt a többi ügyre

Jane Philpott, a kanadai szövetségi egészségügyi miniszter pénteki közleménye szerint független

vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, mi történt pontosan, és voltak-e még hasonló cserék.

A miniszter azt mondta, az ilyen esetek rávilágítanak arra, hogy a bennszülött indiánoknak is jár a magas színvonalú egészségügyi ellátás. Arról is beszélt, hogy a vizsgálat eredményét nyilvánosságra fogják hozni. Elképzelhető, hogy a helyi indiánok felkavaró híreket fognak még hallani.