A bajor pénzügyminiszter hazaküldené a migránsokat

migráció, menekült, menekültszállás, szállás, berlin, tempelhof
View into rooms in lightweight construction where clothes are hung up at the refugee accomodation at the former Tempelhof airport in Berlin on December 9, 2015. The number of arrivals for the year 2015 so far was more than four times the total for all of 2014 with Germany now the top European destination for people fleeing conflict, repression and misery in the Middle East, Asia and Africa. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A bajor pénzügyminiszter szerint a Németországba érkező migránsokat vissza kellene küldeni származási országukba. A miniszter szerint ennyi idegen kultúrkörből érkező embert nem lehet integrálni, Afganisztán és Irak már biztonságos országok, és egyszer Szíria is az lesz. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztője szerint Angela Merkel német kancellár a menekültpolitikája miatt elvesztette az unió keleti tagállamait.
Vágólapra másolva!

Markus Söder bajor pénzügyminiszter a Der Spiegel hetilapnak azt mondta, a következő három évben vissza kell küldeni a származási országába több százezer Németországba érkezett migránst.

Markus Söder az álláspontját azzal indokolta, hogy – mint fogalmazott –

egy teljesen idegen kultúrkörből ilyen sok embert a legjobb szándék ellenére sem lehet sikeresen integrálni.

A miniszter szerint már biztonságosak

Söder arra is utalt, hogy a szövetségi belügyminisztérium értékelése szerint egyes származási országok – mint például Afganisztán és Irak – már most biztonságos országnak számítanak, azaz olyan államnak, ahová visszaküldhetők a menekültek.

– tette hozzá.

A migránsok befogadására vonatkozó németországi törvény azt irányozza elő, hogy a menekülés okainak megszűnése esetén az emberek visszaküldhetők származási országukba.

A kelet-európaiak kételkednek, mint az angolok

A Frankfurter Allgemeine Zeitung Angela Merkel kancellár és a V4 csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kormányfőinek pénteki varsói találkozójával kapcsolatban közölte Berthold Kohler kommentárját, aki kiemelte, hogy Németország és a kelet-közép-európai országok kapcsolatát most már nem a múlt, hanem inkább a jövő terheli, mert

a térségben élők nem sokkal kisebb kételkedéssel szemlélik a mind mélyebben integrált EU-ra vonatkozó terveket, mint az angolok.

Merkel elvesztette a keleti tagállamokat

A brüsszeli "bürokratauralom" és a Brezsnyev-doktrína közötti párhuzam ugyan mértéktelen túlzás, mégis mutatja, mennyire elterjedt Európa keleti felén az az érzés, hogy ők "politikailag idegenek" az EU-ban, és semmi nem erősíti jobban ezt az érzést, mint Angela Merkel menekültpolitikája és elképzelése a migránsok elosztásáról olyan országokba, amelyek ezt egyáltalán nem akarják – tette hozzá a szerző.

Németország ezzel elvesztette a keleti szomszédjait támogató, érdekeikért az EU-ban közbenjáró országként szerzett tekintélyét,

amelyet Helmut Kohl szerzett meg, és Angela Merkel sokáig megőrzött – vélekedett Berthold Kohler, aki szerint Németország befolyásának csökkenése az EU keleti felén "része annak a nagy árnak, amelyet Merkelnek meg kellett fizetnie a befogadási politikájáért".