Osztrák miniszter: Merkel politikája felbátorította a migránsokat

Horizontal Chief of Burgenland Police Hans-Peter Doskozil addresses a press conference at the Burgenland's police headquarters in Eisenstadt, Austria on September 4, 2015 to inform on their investigation on the death of 71 refugees found in an abandoned r
Hans-Peter Doskozil, még burgenlandi rendőrfőnökként
Vágólapra másolva!
Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter szerint Angela Merkel német kancellár politikája csak felbátorította a migránsokat. A miniszter szerint Olaszországot elnézve nem valószínű, hogy Angela Merkel szállóigévé vált kijelentése, miszerint sikerülni fog, igaz lenne.
Vágólapra másolva!

Élesen bírálta a Angela Merkel német kancellár menekültügyi politikáját Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter egy augusztus 26-ai, pénteki lapinterjúban.

Felbátorította a migránsokat

A Kronen Zeitung osztrák lap pénteki számában a miniszter felelőtlennek nevezte a kancellár szinte szállóigévé vált kijelentését (sikerülni fog, wir schaffen das), amellyel korábban a migránsok befogadására buzdította a németeket.

Doskozil szerint e mondat felbátorította a menekülteket.

A tavalyi események nem ismétlődhetnek meg - húzta alá.

Nem úgy tűnik, hogy sikerülni fog

A szociáldemokrata miniszter úgy vélte, a jelenleg Olaszországba érkezők nagy száma miatt már nem lehet arról szó, hogy sikerülni fog.

- fogalmazott a miniszter.

Kijelentette egyúttal, hogy Ausztria nem Németország "váróterme".

Hans-Peter Doskozil szerint Olaszországot elnézve Merkelnek nem volt igaza, amikor azt mondta, hogy sikerülni fog Forrás: AFP/Joe Klamar

Európa nem dughatja homokba a fejét

Doskozil egy európai csúcstalálkozó megszervezését sürgette, hogy az úgynevezett származási országokkal a menekültek visszafogadásáról szóló megállapodásokat megkössék. Megjegyezte: nem az a megfelelő eljárás, ha Európa agóniába süllyed, és fejét a homokba dugja.