Fegyveresek megtámadták Kabulban az Amerikai Egyetemet

Vágólapra másolva!
Fegyveresek megtámadták szerdán késő délután Kabulban az Afganisztáni Amerikai Egyetemet, a kampuszból robbanások és fegyverropogás hallatszik - közölte az egy afganisztáni belügyminisztériumi tisztségviselő. A támadásban legalább egy diák meghalt, tizennégyen megsebesültek - közölte a kabuli kórházak vezetője, Mohammed Szalím Raszúli.
Vágólapra másolva!

Az EFE spanyol hírügynökség rendőrségi forrásoktól úgy tudja, hogy két halálos áldozata van a támadásnak. Egy rendőrségi szóvivő közölte, az egyetemre öngyilkos merénylők hatoltak be, több diák pedig bent rekedt az épületben.

Az egyetem területén több száz diák tartózkodik, a tanárok között pedig több külföldi is van - közölte az afgán belügyminisztérium egy tisztviselője.

Egy diák telefonon azt mondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy társaival együtt az egyik osztályteremben rekedt, kintről pedig lövéseket hallani.

A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a támadók tűzharcban állnak a helyszínre kiérkezett biztonsági erőkkel.

Az egyetem rektora megerősítette, hogy a létesítményt megtámadták. Közölte, a támadás kezdetét jelző robbanás után fegyveresek hatoltak be az egyetemre.

Két hete ismeretlen fegyveresek elrabolták az egyetem két munkatársát autójukból. Hollétük azóta sem ismert.