Soros 25 millió dollárt adott Clintonnak és a demokratáknak

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Eddig 25 millió dollárral támogatta Hillary Clinton és a demokrata párt kampányát Soros György – írja a Politico. A választási hajrában még tovább nőhet ez az összeg, a milliárdos üzletember ugyanis kifejezetten elítéli a Donald Trump által megjelenített értékrendet.
Vágólapra másolva!

A Politico felidézi a 2004-es választásokat, amikor Soros György - akkor példátlannak számító - 27 millió dollárral támogatta John Kerryt, aki azonban alulmaradt a republikánus elnökkel, George W. Bushsal szemben.

Soros György magyar származású amerikai üzletember Forrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Az ezt követő években Soros György távol tartotta magát az amerikai választásoktól, azonban az idei évben ismét aktivizálta magát, és több részletben 25 millió dollárral támogatta a Demokrata Párt kampányát.

A demokraták most azt remélik, hogy a 24,9 milliárd dollárra becsült vagyonú Soros adománya más liberális milliárdosokat is támogatásra ösztönöz. Hillary Clintont fejenként legalább 11 millió dollárral támogatja már két hedge-found kezelő, Tom Steyer és Don Sussmann és két médiamogul, Haim Saban és Fred Eychaner is.

Soros György olyan politikai befolyásoló szervezeteket (úgynevezett PAC-eket) is támogatott, amelyek a demokraták kampánya mellett állnak.