Megerősítik a templomok védelmét Belgiumban

francia túszejtés
Saint-Etienne-du-Rouvray, 2016. július 26. Rendőrök az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray-ben elkövetett túszejtés helyszínén 2016. július 26-án. A rendőrség agyonlőtte azt a két, késsel felfegyverkezett támadót, akik egy papot, két apácát és két hívőt ejtettek túszul az észak-franciaországi kisváros templomában. A hatóságok szerint az egyik túsz életét vesztette. (MTI/EPA/Julien Paquin)
Vágólapra másolva!
Egy nappal a franciaországi túszejtés után döntöttek így a belga hatóságok.
Vágólapra másolva!

Fokozzák az ország valamennyi vallási célú épületének védelmét – értesült a Le Soir című belga napilap. A belgiumi zsinagógák védelmét már korábban megerősítették, miután 2014-ben merényletet követtek el a brüsszeli zsidó múzeumnál.

A belga hatóságok továbbra is hármas, azaz súlyos fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét.

Rendőrök az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray-ben elkövetett túszejtés helyszínén. A rendőrség agyonlőtte azt a két, késsel felfegyverkezett támadót, akik egy papot, két apácát és két hívőt ejtettek túszul az észak-franciaországi kisváros templomában. A papot meggyilkolták a túszejtők Forrás: MTI/EPA/Julien Paquin

Kedden két, késekkel felfegyverzett férfi behatolt a franciaországi Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomába, ahol elvágták a pap torkát, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek. A túszejtőket lelőtték a rendőrök. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.