Machetével gyilkolt egy szír migráns Németországban

késelés németország reutlingen
Reutlingen, 2016. július 24. Videofelvételről készített képen egy rendőrtiszt letartóztatja azt a férfit, aki egy embert megölt és kettőt megsebesített egy bozotvágó késsel a németországi Reutlingenben 2016. július 24-én. A helyi rendőrség közleménye szerint az elkövető egy szíriai menedékkérő. (MTI/AP/NONSTOP NEWS)
Vágólapra másolva!
Megölt az utcán egy nőt egy Stuttgart melletti kisvárosban egy szír migráns férfi. Machetével gyilkolta meg, utána megsebesített két másik embert is.  A gyilkost egy arra járó BMW-s gázolta el, szándékosan, hogy megakadályozza, további emberekben tegyen kárt. A rendőrség szerint semmi nem utal terrorcselekményre. A szír férfi másfél éve érkezett Németországba, a nő lengyel volt, a férfi abban a kebabházban szeretett belé, ahol mindketten dolgoztak. Sajtóértesülések szerint a nő várandós volt.
Vágólapra másolva!

Machetével támadt egy szír migráns több emberre Baden-Württemberg tartomány Reutlingen városának központjában, írja a Spiegel.de, a támadás tényét a rendőrség megerősítette a lapnak.

Egy nő meghalt, ketten megsebesültek

A támadásban egy nő meghalt, két másik ember pedig megsérült. A támadót a rendőrség letartóztatta, egyelőre úgy tűnik, nem voltak bűntársai. A tettes személyazonosságát a rendőrség nem közölte, indítékairól és a támadás körülményeiről nincs hivatalos információ. A Spiegelnek megerősítették, hogy szír menedékkérő a gyilkos.

A rendőrség szerint semmi nem utal rá, hogy terrorcselekményről lenne szó.

Az áldozat várandós volt

Az áldozat várandós volt, a Mangal nevű kebab- és steakházban dolgozott a Bild.de információi szerint.

A Stuttgarter Zeitung úgy tudja, a szír férfi ugyanott dolgozott, mint a nő, hónapokkal korábban szeretett bele. A lapnak egyik kollégájuk azt mondta, a nő lengyel volt, a szír férfit pedig barátságos emberként ismerte meg. A kolléga szerint másfél évvel ezelőtt érkezett egyedül Szíriából.

Egy rendőrtiszt letartóztatja azt a férfit, aki egy embert megölt és kettőt megsebesített Forrás: MTI/AP/NONSTOP NEWS/-------------------

A rendőrség lezárta a környéket

A tetthelyet a rendőrség lezárta, a járókelők kordonok mögül figyelték az eseményeket.

Veszekedtek

A rendőrség szerint délután fél 5 körül több segélyhívás érkezett a helyszínről. A betelefonálók szerint a férfi kiabált a nővel a buszpályaudvar közelében, és megsebesítette egy machetével.

A nő belehalt sérüléseibe, a támadás után a férfi egy másik nőt és egy férfit is megsebesített.

Rendőrök a németországi Reutlingenben elkövetett utcai késelés helyszínén Forrás: MTI/EPA/DPA/Christoph Schmidt

Szándékosan elgázolták

A Bild egy szemtanútól úgy értesült, a támadó teljesen magánkívül volt, még egy járőrkocsinak is utánaszaladt, késével parkoló autókat csapkodott, volt olyan, amelyiknek betörte az ablakát.

A támadót végül egy BMW-s szándékosan elgázolta, a férfi ezután a földön maradt, nem mozdult.

A lap úgy tudja, a volán mögött a 22 éves Alper K. ült, egy helyi giroszos tulajdonosának fia. A lap szerint neki köszönhető, hogy a tettes nem tudott több embert megsebesíteni.