A túszok egy részét kimentették a dakkai étteremből

Bangladesh gunmen Dhaka STORM HOSTAGE siege DHAKA, BANGLADESH - JULY 02 : Bangladeshi police stand guard outside the Holey Artisan Bakery cafe, currently under a hostage siege by armed gunmen in Dhaka, Bangladesh on July 02, 2016.
Multiple foreigners are
A rendőrök megrohamozták az éttermet
Vágólapra másolva!
A biztonsági erők öt támadót megöltek, egyet őrizetbe vettek a bangladesi fővárosban, Dakkában, abban étteremben, ahol fegyveresek túszokat ejtettek - közölte a CNN amerikai hírtévé. A tévécsatorna forrásai szerint még két fegyverest keresnek a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A feltételezések szerint eredetileg nyolc támadó lehetett, de a fegyveresek pontos számát hivatalosan nem erősítették meg.

Korábban Hagiuda Koicsi helyettes japán kormányzati szóvivő azt közölte, hogy a biztonsági erők tizenkét embert menekítettek ki az étteremből, köztük két külföldit. Azt nem tudta megmondani, hogy ez utóbbiak japán voltak-e. A túszejtők harmincöt embert tartottak fogva, köztük húsz külföldit.

A bangladesi rendőrség több mint száz fővel rohamozta meg az épületet.

A rendőrök megrohamozták az éttermet Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Zakir Hossain Chowdhury

Az Iszlám Állam a dzsihádista szervezethez köthető Amak hírügynökségen keresztül azt állította, hogy ő követte el a támadást.