Gyászolók között robbantották fel magukat a merénylők

Horizontal Lebanese security forces secure the site of multiple suicide bombings late night on June 27, 2016 which came after a series of similar suicide bombing early the same day in the predominantly Christian village of Al-Qaa in eastern Lebanon near t
Későn jött a katonai erősítés
Vágólapra másolva!
Öngyilkos merényletek áldozatainak temetésén is öngyilkos merényleteket követtek el hétfőn Libanonban.
Vágólapra másolva!

Hajnalban négy merénylő robbantotta fel magát, és végzett hat emberrel egy, a szíriai határhoz közeli, zömmel keresztények lakta libanoni faluban, Kaában. Az első merénylő akkor robbantott, amikor útját állta egy helybéli, majd amikor több lakos is odasietett, a másik három terrorista is a levegőbe repítette magát. A detonációk 19 embert megsebesítettek, köztük a libanoni hadsereg négy katonáját. Az összes halálos áldozat ugyanakkor polgári személy volt.

A gyászolók között is robbantottak

Késő este azután újabb négy merénylő lépett akcióba a faluban. Megvárták, hogy a gyászolók egybegyűljenek a reggeli áldozatok temetésére készülve, majd robbantottak. Csak ők haltak meg, viszont megsebesítettek további 15 lakost.

Későn jött a katonai erősítés Forrás: AFP

A falu vezetősége ezek után nyomatékkal arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és

lőjék le azonnal azt, akit gyanúsnak vélnek.

Libanoni biztonsági források szerint a robbantássorozatokat az Iszlám Állam nevű dzsihádista terrorszervezet hajtotta végre, ám az eddig nem jelentkezett elkövetőként.