Soha nem látott mélységben van Merkel

MERKEL, Angela
Luxembourg, 2016. május 30. Angela Merkel német kancellár az Európai Néppárt (EPP) megalakulása 40. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen Luxembourgban 2016. május 30-án. (MTI/EPA/Cugnot Mathieu)
Vágólapra másolva!
A német kancellár pártjának támogatottsága már csak 30 százalék, miközben a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak 15 százalékon áll – derült ki az INSA/YouGov legfrissebb felméréséből.
Vágólapra másolva!

Ha most vasárnap tartanák a választásokat, akkor a CDU/CSU pártszövetség 30, míg a szintén kormányzó szociáldemokraták csak 19 százalékot szereznének. A nagykoalíciós pártok támogatottsága a 2013-as parlamenti választásokon még 67,2 százalék volt, míg most 49 százalék. Németországban egyébként jövő szeptemberben tartanak általános választásokat – olvasható a Faz.net oldalán.

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU támogatottsága már csak 30 százalék Forrás: MTI/EPA/Cugnot Mathieu

Harmadik helyen a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt áll 15 százalékkal. Őket a Zöldek követik 13 százalékkal. Bejutna még a parlamentbe a Baloldali Párt 9,5 százalékkal és a szabad demokraták is 8 százalékkal. Az INSA történetében egyébként még sohasem mértek ilyen alacsony támogatottságot Merkel pártjának.