Bánkódik a Hillary Clinton levelezését feltörő hacker

Corina Cretu, EU, Brüsszel, Bizottság, menekültek, migránsok
Vágólapra másolva!
Beismerte bűnösségét egy egyesült államokbeli bíróságon a Guccifer álnéven ismertté vált romániai hacker, akit azzal vádolnak, hogy feltörte számos román és amerikai magas rangú politikus elektronikus postaládáját.
Vágólapra másolva!

A híradás szerint Lazar Marcel Lehel kétszer is kimondta a virginiai Alexandria bírósága előtt, hogy bűnösnek tartja magát. Az ítélethozatal szeptemberben várható, kettőtől hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki rá.

Az Egyesült Államokban 2014 júniusában emeltek vádat a most negyvennégy éves férfi ellen, aki akkor már hétéves büntetését töltötte az aradi börtönben internetes kalózkodás miatt. A román hatóságok áprilisban ideiglenesen kiadták őt az Egyesült Államoknak.

A hacker nyilvánosságra hozta a román Corina Cretu jelenlegi regionális politikáért felelős uniós biztos Powellnek küldött szerelmes leveleit is Forrás: Origo

Az egykori taxisofőr Romániában feltörte például George Maior volt belföldi hírszerzési főnök elektronikus postaládáját, és felfedte Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter privát szerverének létezését. Azt állította, hogy könnyedén feltörte az akkor külügyminiszteri tisztséget betöltő, jelenleg elnöki babérokra pályázó politikus postaládáját, de az amerikai ügyészség ezt nem erősítette meg.

Az áldozatainak lajstromán szerepelt Colin Powell volt amerikai külügyminiszter is.

A hacker nyilvánosságra hozta a román Corina Cretu jelenlegi regionális politikáért felelős uniós biztos Powellnek küldött szerelmes leveleit, és az amerikai politikus emiatt magyarázkodásra kényszerült. A hacker hozzáfért a Bush és a Rockefeller család tagjainak, valamint Steve Martin színésznek a személyes leveleihez és dokumentumaihoz.

Lazar Marcel Lehel tavaly márciusban a gandul.info román portálnak adott interjúban

magányos harcosnak nevezte megát, aki az "árnyék világkormány, a Rockefeller és a Rothschild családok, valamint egyéb okkult erők ellen harcol".