Két orosz katonára cserélték az ukrán pilótanőt

nk20160309
Az ukrán katonai pilótanő, Nagyija Szavcsenko szerdán félreérthetetlen gesztussal fejezte ki a véleményét donyecki tárgyalásán az eljárásról.
Vágólapra másolva!
Az oroszországi Rosztov-na-Donuban kicserélték az ukrán pilótanőt két orosz katonára. Petro Porosenko ukrán elnök a különgépét küldte az orosz bíróság által 22 év börtönre ítélt Nagyija Szavcsenókért. A repülő már le is szállt az ukrán fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint az elnöki különgép fedélzetén utazott az orosz felderítés két feltételezett tagja, Jevgenyij Jerofejev és Alekszandr Alekszandrov, akiket Kelet-Ukrajnában fogtak el, és Kijevben ítéltek hosszú szabadságvesztésre.

Nagyija Szavcsenko véleménye a donyecki eljárásról Forrás: AFP/Yury Maltsev

Az Rt.com úgy tudja, hogy a pilótanőt már ki is cserélték a két orosz katonára, és az őket szállító gép már le is szállt Moszkvában. A pilótanő is megérkezett Kijevbe, erről Petro Porosenko saját Twitter-oladlán számolt be. Az ukrán elnök hősnek nevezte Szavcsenkót.

Az orosz katonákat, akiket Szavcsenkóra cseréltek, szeretteik várták Moszkvában.

A TASZSZ csak arról számolt be, hogy a két orosz katona kegyelmi kérvényét Porosenkónak, Szavcsenkóét Vlagyimir Putyinnak nyújtották be. Az ukrán államfő ma a Facebook-oldalán közölte, hogy alá fogja írni a kérvényt.