Beszakadt egy utca Firenze központjában

Firenze, 2016. május 25.
Járművek egy szakadékban, miután 200 méter hosszan beszakadt az úttest a Firenzét átszelő Arno folyó mellett a Ponte Vecchio és a Ponte Le Grazie híd között 2016. május 25-én. Mintegy 20 parkoló autó csúszott a legmélyebb részén 7
Firenze, 2016. május 25. Járművek egy szakadékban, miután 200 méter hosszan beszakadt az úttest a Firenzét átszelő Arno folyó mellett a Ponte Vecchio és a Ponte Le Grazie híd között 2016. május 25-én. Mintegy 20 parkoló autó csúszott a legmélyebb részén 7 méteres szakadékba. Sérültekről nem érkezett jelentés. (MTI/EPA/Maurizio degl'Innocenti)
Vágólapra másolva!
Beszakadt szerdán Firenze központjában egy utca az Arno folyó partján, az így keletkezett mintegy 200 méter hosszú és 7 méter széles lyuk nagyjából 20 autót "nyelt el", de személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

Az út megsüllyedését gyaníthatóan egy föld alatti csővezeték eltörése vagy az Arno vizének beszivárgása okozhatta.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Degl' Innocenti

A szakadék reggel fél hétkor keletkezett az északolasz város turisták körében népszerű részén, a Ponte Vecchio és a Ponte alle Grazie hidak között - jelentette az olasz média. Az érintett útszakaszon autók parkoltak.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Degl' Innocenti

Az Arno folyó túlsó partján található a világhírű Uffizi képtár.

A tűzoltóságot arra utasították, akadályozza meg, hogy az utca más részei is beomoljanak.

Jelenleg vizsgálják a folyó mentén található épületek stabilitását is. A környéken két épületet elővigyázatosságból kiürítettek.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Degl' Innocenti

Dario Nardella firenzei polgármester a történtekkel kapcsolatban "jelentős károkról" beszélt, sőt nem zárta ki, hogy a szakadék tovább terebélyesedik majd, ezért az érintett övezet egy részét lezárták a forgalom elől.