II. Erzsébet is elszólta magát

Isten éltesse a kalapok királynőjét! 90 éves lett II. Erzsébet trend
Vágólapra másolva!
Véletlenül rögzítette a kamera, hogy II. Erzsébet királynő „nagyon durvának” nevezte a kínaiakat.
Vágólapra másolva!

A felvétel angolul feliratozva látható a BBC honlapján. A királynő a Buckingham-palota fogadásán beszélgetett egy magas rangú rendőrtiszttel arról, hogyan bánnak a Pekingben akkreditált brit nagykövettel.

A kínos baki egy nappal azután került nyilvánosságra, hogy ugyancsak a BBC kamerája véletlenül rögzítette, amint David Cameron kormányfő „fantasztikusan korrupt” országnak nevezte Nigériát és Afganisztánt.

II. Erzsébet nem rejti véka alá a véleményét Forrás: AFP

A királynőnek sem tetszett

A királynő beszélgetőpartnere Lucy D’Orsi parancsnok volt; ő volt a felelős Hszi Csi-ping kínai elnök tavaly októberi nagy-britanniai látogatásának biztosításáért. Amikor II. Erzsébet ezt meghallotta, csak annyit mondott: „Micsoda balszerencse”.

A rendőrtisztet bemutató tisztviselő elmondta a királynőnek, hogy a kínaiak egyáltalán nem vették komolyan D’Orsit, de ő állta a sarat, és kezében tartotta az irányítást.

II. Erzsébet megnyugtatta a parancsnokot, hogy tisztában van vele, milyen nehéz volt a dolga, majd hozzátette, hogy a kínaiak „nagyon durvák voltak a nagykövethez”, és egyetértett a parancsnokkal, hogy a vendégek „rendkívül nyersen és diplomatához nem méltóan” viselkedtek.

A Buckingham-palota nem kommentálta a királynő szavait, de közleményében emlékeztetett, hogy a kínai elnök látogatása kimondottan sikeres volt.