Soha nem látott mélységben van Merkel

merkel látogatás Angela Merkel találkozója Áder János köztársasági elnökkel a Sándor palotában 2015 február 2-án Angela Merkel találkozója Áder János köztársasági elnökkel a Sándor palotában 2015 február 2-án
Angela Merkel találkozója Áder János köztársasági elnökkel a Sándor palotában 2015 február 2-án
Vágólapra másolva!
Ha most rendeznék a parlamenti választásokat Németországban, akkor a kormányzó kereszténydemokraták csak 30,5 százalékot szereznének. Nagykoalíciós társuk, a szociáldemokraták pedig már 20 százalék alatt vannak, míg a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak támogatottsága már 15 százalékos.
Vágólapra másolva!

Történelmi mélyponton van az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU)- Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága az INSA/Yougov legfrissebb felmérése szerint.

A CDU 30,5 százalékon áll,

ilyen alacsony támogatottságot még soha sem mért az intézet a Merkel vezette pártnak.

Nincs sok oka az örömre Angela Merkelnek Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szintén mélyponton vannak a szociáldemokraták is, akik most a választók 19,5 százalékának a bizalmát élvezik. A nagykoalíció támogatottsága tehát jelenleg 50 százalék, míg a 2013-as választáson a CDU és az SPD közösen 67 százalékot kapott. A hagyományos pártok veszteségeiből leginkább a radikálisok profitáltak.

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak

történelmi csúcson, 15 százalékon áll.

Frauke Petry Alternatíva Németországnak alakulata országosan is nagyon jól áll Forrás: Die Welt

Ezzel a harmadik erőnek számítanak Németországban. A Zöldek 13, a Baloldali Párt 10, míg a szabad demokraták 8 százalékon állnak. Németországban jövő ősszel tartanak parlamenti választásokat.