Páncélautót vetettek be Bécsben

München, 2016. január 1. Német rendőrök a központi főpályaudvaron Münchenben 2016. január elsején. A rendőrség terrorveszély miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be a német városban. A főpályaudvart és a pasingi pályaudvart lezárták. (MTI/EPA/Sven Hoppe)
Vágólapra másolva!
Összecsaptak a szélsőjobboldali és a szélsőbaloldali tüntetők Bécsben. A feldühödött tömeget csak páncélozott jármű bevetésével tudták megfékezni a rendőrök. A demonstráció egy bécsi nő brutális meggyilkolása miatt kezdődött.
Vágólapra másolva!

Páncélautót, helikoptert, roham- és kutyás rendőröket vezényeltek Bécsben a Brunnenmarkthoz (egy piac), ahol több száz szélsőséges tüntető csapott össze – írja a Die Presse.

Kisebbségben voltak

A szélsőjobboldali Identitäre Bewegung vasárnap estére hirdetett demonstrációt ahhoz a piactérhez, ahol egy 21 éves, kenyai férfi vascsővel vert agyon egy 54 éves, bécsi nőt múlt hét szerdán. A tüntetésre eredetileg 50-100 résztvevőt vártak, amire állítólag végül hárman mentek el.

Pechjükre a szélsőbaloldal is ugyanoda szervezett felvonulást.

Az ellentüntetők azonban közel 120-an voltak, és baseballütőkkel indultak a szélsőjobbosok ellen. A rendőröknek azonban sikerült időben a helyszínre érkezniük. A rendőrségi szóvivő szerint személyi sérülés nem történt.

Ismert volt a rendőrök előtt

A múlt hét szerdai brutális gyilkosság elkövetője nem volt ismeretlen az osztrák rendőrök előtt. A kenyai férfi régóta rettegésben tartotta a környéket, 2010 óta élt Ausztriában. Hajléktalanként tengődött a környéken, és marihuánaárusításból tartotta fenn magát, emiatt nemegyszer került rendőrkézre.

A férfit eddig kétszer ítélték el.

Legutóbb 2013-ban szabott ki rá nyolc hónapos börtönbüntetést a bécsi bíróság, de ebből csak két hónapot kellett leülnie.