Egy órán belül két lövöldözés volt Washingtonnál

lövöldözés volt Washington környékén pénteken.
BETHESDA, MD - MAY 06: An investigator picks up a shell casing that was left behind at a shooting crime scene at Westfield Montgomery Mall May 6, 2016 in Bethesda, Maryland. At least two people were killed and two injured in two separate shootings in Montgomery County, Maryland. Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy órán belül két lövöldözés is volt Washington környékén. Késő délután el is fogták a gyanúsítottat, aki egy 62 éves rendőr. A környéken lezárták az iskolákat, a közparkokat és a sportlétesítményeket.
Vágólapra másolva!

Két bevásárlóközpontban is halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt Washington környékén pénteken. Késő délután letartóztatták a gyanúsítottat, aki rendőr.

A Washington melletti Bethesdában és Silver Springben elkövetett lövöldözéssel gyanúsított és letartóztatott rendőr, a 62 éves Eulalio Sevilla Tordil az előző nap a szintén Washingtonhoz közeli Beltsville-ben

agyonlőtte feleségét.

A szövetségi főváros elővárosának számító - de már Maryland szövetségi államhoz tartozó -

Bethesdában és Silver Springben egy órán belül történt a két tragédia.

A két település egymáshoz közel esik, és a rendőrség azt gyanítja, hogy mindkét esetben ugyanaz az ember lőtt.

Egy órán belül két lövöldözés

Az első lövöldözés Bethesdában történt: egy férfi odalépett az áruházba igyekvő egyik asszonyhoz, és megkérdezte tőle, hová megy. Majd amikor a nő válasz nélkül hagyta,

visszasétált az autójához, kiemelte a fegyverét és agyonlőtte a nőt.

Rálőtt a segítségére siető három férfira is. Egyikük a kórházba szállítás után szintén meghalt.

A két helyszínen egy-egy nőt lőtt le a támadó Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong

Egy órán belül érkezett a hír a második lövöldözésről: Silver Spring Aspen Hill nevű negyedében egy férfi az egyik élelmiszeráruházba igyekvő asszonyt lőtte agyon. Az áldozat azonnal meghalt.

Látták az autóját

A rendőrség elővigyázatosságból lezárt a környéken tizennégy iskolát, továbbá átmeneti időre bezárták a sportlétesítményeket és a közparkokat is. A környéken van az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) is, amelynek munkatársait szintén riadóztatták és hazaküldték.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a két lövöldözés között van-e kapcsolat,

de elfogatási parancsot adtak ki a 62 éves Eulalio Sevilla Tordil rendőr ellen, aki csütörtökön Beltsville-ben - egy iskola előtt - agyonlőtte a feleségét és rálőtt egy nézelődőre.

Sevilla Tordil azonosított autóját ugyanis az első lövöldözés helyszínén látták. A rendőrség óránként hívja telefonon a környéken élőket és tájékoztat a helyzetről.

Egyúttal felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyanúsítottnál fegyver van és veszélyes.