Obama Trumpnak: Az elnökség nem egy valóságshow

Család, Hírességek, akiket a nagyszüleik neveltek, Barack Obama
Vágólapra másolva!
Barack Obama azt üzente Donald Trumpnak, hogy elnöknek lenni nem azonos egy valóságshowban nyújtott szerepléssel. A republikánus elnökjelöltségért küzdő üzletembert bírálta John Kerry külügyminiszter és egy párttársa is.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök sajtóértekezleten "üzent" a republikánusok várható elnökjelöltjének, akit bírált John Kerry külügyminiszter is, egy egyetemi évzáróünnepségen elmondott beszédében.

Obama szerint az elnökség nem egy valóságshow Forrás: AFP/Saul Loeb

Barack Obama a Fehér Házban tartott sajótértekezleten egy újságírói kérdésre válaszolva hozta szóba Donald Trumpot.

- fogalmazott az elnök, utalva arra, hogy Donald Trumpnak hosszú időn keresztül saját valóságshowja volt az egyik televíziós csatornán. Obama, miközben nem emelte ki Trump egyetlen vitatott megjegyzését vagy kampányszereplését sem, arra intertte az újságírókat és a közvéleményt is, hogy alaposan mérlegeljék Trump állásfoglalásait.

Kerry szerint nem lehet bezárkózni

Pénteken John Kerry, az amerikai diplomácia irányítója is bírálta Donald Trumpot. A külügyminiszter egy bostoni egyetemi évzáró ünnepségen elmondott beszédében minősítette károsnak azt, amit ő Trump külpolitikai állásfoglalásaiból izolacionista politikaként érzékel.

Bostonban úgy fogalmazott: ha Amerika bezárkózik, annak rossz hatása lesz az ország jólétére is.

akik azt gondolják, hogy a földkerekség legnagyobb hatalmú országa erős maradhat úgy, hogy befelé néz, falak mögé rejtőzik. Ráadásul olyan korban, amikor a technológiai fejlettség ezt eleve lehetetlenné teszi - fogalmazott a külügyminiszter.

Kedvesebb, barátságosabb

Közben gyarapodott a Trump elnökjelöltségét ellenző befolyásos republikánus politikusok tábora is. Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor ugyanis - aki maga is indult az elnökjelöltségért, de viszonylag korán kiszállt a küzdelemből - bejelentette, hogy nemcsak hogy nem támogatja az üzletember elnökjelöltségét, hanem

távol marad az elnökjelölt-állító országos konvenciótól is.

Reince Priebus a párt elnöke azonban békülékenyen és bizakodóan nyilatkozott: a Politico című lap által szervezett rendezvényen arról beszélt, hogy Trump a színfalak mögött sokkal

Priebus szerint Trump már eddig is sokat változtatott a stílusán.

A Trump támogatását csütörtökön visszautasító képviselőházi elnök, Paul Ryan hivatala pénteken bejelentette: a republikánus házelnök a jövő hétre a törvényhozásba, a republikánus vezetőkkel történő tanácskozásra invitálta Donald Trumpot.