Vágólapra másolva!
„Kis f..sz”, akinek az „agya olyan, mint egy üres hamutartó” – röviden ez a véleménye Salah Abdeslamról volt belga ügyvédjének. Sven Mary a terrorista kiadása után adott hosszú interjút.
Vágólapra másolva!

Abdeslam „egy kis idióta a piti bűnözők világából”, inkább végrehajtó, mint vezető, akinek az „agya olyan, mint egy üres hamutartó” – többek között ezt mondta róla az ügyvédje a Libérationnak adott hosszú interjúban.

Szerinte védence tökéletes példája annak a generációnak, amelyik azt hiszi, hogy az élet egy videojáték. „Megkérdeztem tőle, olvasta-e a Koránt, mire azt válaszolta, hogy csak az interneten található interpretációját ismeri” – mondta többek között a védencéről.

Belga ügyvédjének nincs jó véleménye róla Forrás: AFP/Dsk

Majdnem feladta

Mary bevallotta az interjúban, hogy nem volt könnyű egy ilyen híres-hírhedt embert védeni. „Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, inkább feladom. Ha előre tudtam volna a brüsszeli támadásokról, talán soha nem vállalom el a védelmét” – fogalmazott.

Elmondta, hogy hétszer vagy nyolcszor beszélt Abdeslammal, de még mindig nem érti, hogyan radikalizálódott a védence. „Másfél éve még Amszterdamban bulizott. Az egyetlen magyarázat, amelyet el tudok képzelni, az internetes propaganda, ami azt a benyomást kelti, hogy a muszlimokkal tisztességtelenül bánnak” – vélekedett.

A legnagyobb titokban szállították Franciaországba Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Aranybánya

Mary egyébként úgy véli, hogy Abdeslam az információk valóságos kincsesbányája lesz a franciák számára, hiszen kész együttműködni a hatóságokkal.

Most már egy francia sztárügyvéd, Frank Berton irányítja a védelmére alakított csapatot. Ő egyébként a Newsweek információja szerint olyan „fiúnak” tartja Abdeslamot, aki „darabokra hullik, és akinek nyilvánvalóan felébredt a lelkiismerete… Nem fanatikus.”

Abdeslamra hosszú kihallgatások várnak, mielőtt várhatóan 18 hónapon belül bíróság elé állítják.