50 nyomozó kutatja a bajor vonatbaleset okait

Vonatbaleset Németországban
A forgalomirányító felelősségét vizsgálják
Vágólapra másolva!
Továbbra is ismeretlen a Bajorországban történt vonatszerencsétlenség oka, hivatalos forrásból szerdán sem erősítették meg azt a sajtóértesülést, hogy emberi mulasztás okozta az előző nap történt balesetet.
Vágólapra másolva!

A felső-bajorországi rendőrség szerdai közleménye szerint "nem lehet tenni semmilyen megállapítást a baleset pontos okáról", és a traunsteini ügyészség vezetésével zajló vizsgálat még csak a kezdeti szakaszban tart. A tartományi bűnügyi rendőrség egy 50 fős nyomozócsoportja dolgozik az eset feltárásán, munkájukat a szövetségi rendőrségtől is támogatják szakértők.

Tíz halottja van a szerencsétlenségnek Forrás: Peter Kneffel

Tíz ember meghalt

A Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonalon kedden történt balesetben 10 ember meghalt, 17-en súlyosan, 63-an könnyen megsérültek.

Eddig kilenc holttestet sikerült azonosítani,

valamennyien férfiak, 24 és 60 év közöttiek és a térségből származnak. Közöttük van a két vonatvezető is.

Nem tudtak már fékezni

A szerencsétlenség egy éles kanyarban, erdős területen történt. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták csak meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két személyvonat nagy sebességgel egymásba rohant.

A forgalomirányító felelősségét vizsgálják Forrás: Matthias Schrader

Kihallgatták a forgalomirányítót

Német sajtójelentések szerint egy forgalomirányító tiszt hibájából kerülhettek szembe egymással a szerelvények, mert egy késésben lévő motorkocsit akart átengedni az egyvágányú szakaszon. Szerdán a rendőrség egyik szóvivője azt mondta, hogy az illetőt már kihallgatták, és ugyan nem lehet kizárni, hogy mulasztást követett el, de nincs "alapos gyanú" vele szemben.