Öt halottja van az indonéz földcsuszamlásnak

disaster ACCIDENT Purworejo Rescuers SEARCH nurphoto missing people LANDSLIDE Central Java Indonesia SQUARE FORMAT Rescuers search for missing people after a landslide at Suwonong village, Purworejo, Central Java, Indonesia, Feb. 6, 2016. Five bodies have
Túlélők után kutatnak
Vágólapra másolva!
Öt ember meghalt, kettő eltűnt, négyezren lakhelyük elhagyására kényszerültek az indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban az árvizek és földcsuszamlások miatt - közölték hétfőn helyi tisztviselők.
Vágólapra másolva!

A tartományi katasztrófavédelem vezetője azt mondta, hogy egyes körzetekben a heves esőzések miatt megáradt folyók kiléptek medrükből. Solok körzetben négy holttestre bukkantak, míg két embert eltűntként tartanak nyilván. Limapuluh Kato körzetben egy fiatalember halt meg az áradásban.

Az árvizek és a földcsuszamlások nagy pusztítást végeztek Solok városában

és a környező településeken, és mintegy 5-6 ezer embert érintenek. Négyezer ember a lakhelyét elhagyva magasabban fekvő területen keresett menedéket.

Túlélők után kutatnak Forrás: AFP/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Zain Firmansyah

A természeti katasztrófa hidakat semmisített meg, és elvágta a szomszédos tartományba vezető közlekedési útvonalakat. A víz mintegy százhektárnyi mezőgazdasági területet árasztott el. A katasztrófavédelmi munkálatokban katonák és rendőrök vesznek részt, de a helyi vöröskereszt emberei is jelen vannak.

Gyakoriak a földcsuszamlások

Indonéziában, ahol több mint 17 500 sziget van, gyakoriak a földcsuszamlások és árvizek, évente többtucatnyi ember hal meg hasonló jellegű természeti katasztrófákban.