Iszlámellenes tüntetőket vettek őrizetbe Calais-ben

Jungle, Dzsungel, Calais
A general view of a part of the Jungle camp in Calais. Calais, France, on Saturday 19 December 2015. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Iszlámellenes és idegengyűlölő tüntetésre gyűlt össze körülbelül százötven ember az észak-franciaországi Calais-ban, a rendőrség azonban beavatkozott, húsz embert őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Iszlámellenes tüntetőket vettek őrizetbe Calais-ban: a tüntetők a bevándorlásellenes Pegida német mozgalom francia csoportjának tagjai voltak. Utcára vonultak annak ellenére is, hogy szerdán a francia belügyminiszter betiltott minden olyan tüntetést, amely megzavarhatja a közrendet.

Menekültek sátortábora Calais-nál Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Calais-ban ugyanis most is több ezer migráns várakozik a Nagy-Britanniába való illegális átjutásra. A városban az utóbbi időben amúgy is

rendszeressé váltak az incidensek a rendfenntartó erők és a kamionokra, kompokra feljutni próbáló menekültek között.

A tüntetők francia nemzeti lobogót vittek magukkal, és különféle transzparenseket emeltek a magasba olyan feliratokkal, mint "Kifelé a migránsokkal!" vagy "Ez a mi lakhelyünk". A rendőrök hiába szólították fel őket távozásra a belügyminiszteri rendelet alapján, maradtak, így bevetették ellenük a könnygázt.