Házfoglaló migránsokkal csapott össze a francia rendőrség

Vágólapra másolva!
A francia rendőrség behatolt szerdán egy építési munkálatok miatt bezárt középiskolába, hogy eltávolítsa onnan a migránsokat, akik két hete foglalták el az épületet. Összecsapás robbant ki, többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

A rendőrök könnygázt is bevetettek, amikor migránsok és francia aktivisták meg akarták akadályozni, hogy kiürítsenek egy foglalt házat.

Többen megsérültek.

Az épület körül tüntetők élőlánccal próbálták megakadályozni az akciót. A demonstrálók között voltak francia menekülteket segítő aktivisták is. A rendőrök akciójára válaszul a demonstrálók tárgyakat kezdtek dobálni a rendfenntartók felé.

Az egyik tüntető szerint a rendfenntartó erők végül egy mellékbejáraton hatoltak be az épületbe, kifeszítve a vaskaput, és eltakarítva a bejáratot elzáró asztalokat és székeket. A demonstrálók nem értik, hogy hova akarják vinni a migránsokat, mert szerintük már minden párizsi menedékhely megtelt. Egyikük, Eric Coquerel, egy szélsőbaloldali párt képviselője úgy nyilatkozott, hogy az iskola amúgy is üresen állt, és jobb, ha a menekültek ott vannak, mint az utcán, a szabad ég alatt.

Az építkezés miatt bezárt iskolaépületbe azért költöztek be a menekültek, mert korábban egy vasúti felüljáró alatt laktak, de onnan is menniük kellett. A párizsi metróvonal Stalingrad megállója melletti sátortábort hétfő reggel számolták fel a rendőrök,

két hónap leforgása alatt immár harmadszor.

Több mint 1600 migránst evakuáltak onnan, ami az eddigi legnagyobb ilyen rendőri akció volt a francia fővárosban.

Az épületet április 21-22-én foglalta el mintegy 150 afgán, jemeni, szudáni, eritreai és szomáliai migráns. Kedd reggel már mintegy 300-an voltak az épületben, köztük sok nő és gyerek. Az őket segítő szervezet dolgozói azt mondták, hogy volt köztük két várandós asszony és egy mozgássérült is.