Felrobbantotta magát az Iszlám Állam egyik vezetője, nehogy elkapják

Vágólapra másolva!
Napok óta robbanóövvel a testén élt az Iszlám Állam törökországi vezetője, aki attól tartott, hogy elfogják. Mielőtt valóban rajta üthettek volna a terrorelhárítók, működésbe hozta a bombát, és öngyilkos lett. Családjának több tagját azonban elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam terrorszervezet törökországi vezetője, Yunus Durmaz robbantotta fel magát a csütörtök esti rendőrségi rajtaütés során Törökország délkeleti részén - a sejtések beigazolódtak.

A hírek szerint Durmaz már napok óta robbanóövvel a testén aludt, mivel attól tartott, hogy elkapják.

Inkább felrobbantotta magát

Amikor észrevette, hogy a terrorelhárítók körbevették a házát, felment a tetőre, és működésbe hozta a detonátort. Az akcióban

a rendőröknek sikerült élve elfogniuk az öngyilkos merénylő testvérét, aki szintén a dzsihádista terrorszervezet tagja volt.

Az épületben volt Durmaz felesége és két gyereke.

Lapértesülések szerint a hatóságok az épületben 250 kilogramm robbanóanyagot találtak. Samil Tayyar, az Igazság és Fejlődés Pártjának helyi képviselője a Twitteren azt írta: éppen egy focimeccsre készültek,

A hírek szerint Yunus Durmaz volt a felelős a tavaly június 5-ei diyarbakiri, a július 20-ai suruci, az október 10-ei ankarai, az idén január 12-ei és március 19-ei isztambuli, valamint a május elsejei gaziantepi öngyilkos merényletek megszervezéséért, illetve a végrehajtási parancsok kiadásáért.