Trump szerint összeesküdtek ellene

Donald Trump Holds Campaign Rally In Albany, NY NurPhoto General News POLITICS Politician April 12 2016 12th APril 2016 Donald Trump Campaign Albany SQUARE FORMAT
Republican presidential candidate Donald Trump exits the arena after speaking at a campaign rally on April 11, 2016 in Albany, New York. The New York Democratic primary is scheduled for April 19th. (Photo by Shannon De Celle/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Donald Trump szerint a republikánus pártelit mindent elkövet, hogy megakadályozza az elnökjelöltségét. Az amerikai előválasztási versenyben a republikánus oldalon élen álló milliárdos a CNN hírtelevízióban beszélt erről New Yorkban annak a sorozatnak a keretében, amelyben a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat és családjukat mutatják be.
Vágólapra másolva!

Az üzletember kedden este nagyon visszafogott volt, talán mert a feleségével, a szlovén születésű exmodellel, Melaniával és előző házasságaiból született gyerekeivel jelent meg. Ritka, hogy Trump a családjával együtt mutatkozik, vagy a magánéletéről beszél a nyilvánosság előtt, a hallgatóság most sem sokat tudhatott meg a magánéletéről.

Donald Trump április 11-én Albanyben, New York államban Forrás: NurPhoto/Shannon De Celle/NurPhoto/Shannon De Celle

A meghívott vendégek ezúttal is – csakúgy, mint előző este, amikor John Kasich ohiói kormányzó és családja volt a vendég –, republikánus szavazók voltak, akik inkább udvarias, semmint érdemi kérdéseket tettek fel, elsősorban Trump gyerekeinek, akik dicsérték apjukat.

Az egyetlen, amit a család Trump szemére vet, hogy sokszor nyers a stílusa. Kérdésre válaszolva elmondták, hogy nem is egyszer kérték őt arra, hogy

A politikáról szólva Donald Trump kijelentette: a Republikánus Párt elitje és befolyásos személyiségei ellene dolgoznak, és azt állította, a párt vezetése a színfalak mögött mindent megtesz azért, hogy ne ő legyen az elnökjelölt.

Trump és Ted Cruz a detroiti elnökjelölti vitán Forrás: AFP/Geoff Robins

Ezzel összefüggésben a coloradói és a louisianai eredményeket említette. Coloradóban a hétvégén az állam valamennyi – harmincnégy – küldöttjét Ted Cruz texasi szenátor nyerte el, úgy, hogy a párt vezetői és funkcionáriusai választották ki a delegátusokat.

Louisianában pedig bár Trump nyert, Ted Cruz a párvezetőkkel és a Republikánus Országos Bizottsággal, a párt vezető szervével egyetértésben azon munkálkodik, hogy a Trumphoz hű küldötteket „átcsábítsa”, és arra bírja rá őket, hogy az országos konvención majd rá voksoljanak.

Trump elismerte, hogy túl sok időt tölt a közösségi médiával, kiváltképp a mikroblogokon való üzengetéssel, de ha elnök lesz – állította – ezzel is felhagy majd.