Rasszista videó miatt fájhat Merkel feje

defence Horizontal (FILES) This file photo taken on December 16, 2015 shows German Chancellor Angela Merkel addressing relatives of German servicemen and women working overseas during a reception at the chancellery in Berlin.
AFP journalists have chosen A
Angela Merkel
Vágólapra másolva!
Három fiatal CDU-s politikus rasszista jelszavakat kiabál és horogkeresztet ábrázoló jelvényt mutogat egy nemrég napvilágot látott videóban. A kompromittáló felvételt újra és újra kijátszák.
Vágólapra másolva!

Egy videó látott napvilágot, amin három, német kormánypárti politikus nemzetszocialista jelszavakat kiabál és horogkeresztet ábrázoló jelvényt mutogat – írja a News.de.

Több mint kínos

A videón Danny Freymark(33), Lukas Krieger (28) és Christoph Brzezinski (29) láthatóak. Freymark a Kereszténydemokrata Unió (CDU) parlamenti képviselője, Krieger a Berlinhez közeli Gartenstadt-Schmargendorf választókerület CDU-s jelöltje, Brezinski pedig a német kormánypárt ifjúsági tagozatának (Jungen Union) az elnöke.

Egy pillanatra sem lélegezhetnek fel a német kormánypártban Forrás: AFP/Michael Kappeler

A videót még 2005-ben készítették az ifjúsági szervezet rigai kirándulásán. A felvételen látható vodkás- és sörösüvegekből gyanítható, hogy az akkor 18-20 éves fiatalok nem voltak teljesen józanok, amikor bekapcsolták a kamerát.

– kiabálja többek között Krieger, miközben Brzezinski egy horogkeresztet ábrázoló jelvényt tart a kamerába.

Újra kijátszották a felvételt

A CDU-s politikusokat kompromittáló videó nem először kerül elő. A felvételt 2008-ban Michael Braun akkori igazságügyi szenátorhoz juttatták el. Kriegernek akkor négy évre el kellett hagynia a pártot, de 2012-ben visszavették.

– mondta Braun az eset kapcsán. Krieger és Freymark jelenleg a német holokauszt emléktársaságot támogatják, Brzezinski a német-izraeli társaság tagja.