Erdogan szabadságra küldte a német komikust

trial Horizontal
(FILES) This combo made with file pictures shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) in Lima on February 2, 2016 and German TV comedian Jan Böhmermann on February 22, 2012 in Berlin. German Chancellor Angela Merkel on April 15, 2016 authorised a Turkish demand for criminal proceedings against Boehmermann over a crude satirical poem about President Recep Tayyip Erdogan in a bitter row over free speech. / AFP PHOTO / dpa AND AFP PHOTO / Britta PEDERSEN AND SEBASTIAN CASTAŃEDA / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Jan Böhmermann, aki az Erdogan-versével diplomáciai perpatvart robbantott ki, Facebook-oldalán jelentette be, hogy rövidebb időre visszavonul a televíziózástól. 
Vágólapra másolva!

Böhmermann három évig vezette a ZDF neo közszolgálati csatorna heti szatirikus magazinműsorát. A németországi mainzi ügyészség szerdán indított ellene eljárást Recep Tayyip Erdogan török államfőt megsértő verse miatt.

Recep Tayyip Erdogankontra Jan Böhmermann. A török elnök az erősebb Forrás: AFP/Britta Pedersen

A bejelentést a tőle megszokott szatirikus stílusban tette; reményét fejezte ki, hogy a visszavonulása után a tévénézők és az internet közönsége újra olyan fontos dolgokkal tudnak foglalkozni, mint a menekültkérdés, a macskás videók, vagy Sophia Thomalla (német celeb) szerelmi élete.

A Deutsche Welle beszámolkója szerint megköszönte a követőinek a támogatást, és azzal viccelődött, hogy egy időre elhagyja az országot, Észak-Koreában tesz körutat, hogy tanulmányozza „a sajtó és a művészet szabadságát”.

Valójában persze nem hagyhatja el az országot, mert Angela Merkel is szabad utat adott a felelősségrevonásához.

Egy időre távozik a kényernyőről Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Sebastian Gabsch/Geisler-Fotopre