Már félezer áldozatot szedett a tomboló Matthew

Matthew hurrikán, Kuba
A woman is carried across the river La Digue in Petit Goave where the bridge collapsed during the rains of the Hurricane Matthew, southwest of Port-au-Prince, October 5, 2016. Haiti and the eastern tip of Cuba -- blasted by Matthew on October 4, 2016 -- began the messy and probably grim task of assessing the storm's toll. Matthew hit them as a Category Four hurricane but has since been downgraded to three, on a scale of five, by the US National Hurricane Center. / AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL
Vágólapra másolva!
Megközelíti a félezret a karibi térségben tomboló Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma. Az Amerikai Egyesült Államok érintett partvidékén már mintegy háromezer légi járatot töröltek.
Vágólapra másolva!

Az újabb adatok szerint megközelíti az ötszázat a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma Haitin – közölte a karib-tengeri ország polgári védelmi hatósága. Az ország távoli vidékeiről beérkező, gyorsan változó adatok összesítése alapján legalább 478 ember életét követelte a hurrikán.

Hatalmas pusztítást végzett a karibi térségben a Matthew hurrikán Forrás: AFP/Hector Retamal

A jelenleg négyes erősségű Matthew hurrikán az Egyesült Államok partjai felé tart. Négy amerikai szövetségi államban: Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén rendkívüli állapot van érvényben.

A térségben mintegy háromezer légi járatot töröltek.

Mint arról az Origo is beszámolt, a hurrikán Florida keleti partjai felé tartva veszített ugyan erejéből, de így is jelentős fenyegetést jelent a térségre, a hatóságok "életveszélyes" körülményekre figyelmeztetettek.

A hurrikánt kísérő szelek maximális sebessége jelenleg 195 kilométer per óra.

A hurrikán a hét első felében a karibi térségben, mindenekelőtt Haitin okozott óriási pusztítást, ott 340 halottat követelt. A helyzetet "katasztrofálisnak" nevezte Jocelerme Privert ügyvivő haiti elnök.