Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pokolgép robbant Kabulban

Kabul, pokolgép
Kabul, 2016. augusztus 15. Az afgán biztonsági alakulatok tagjai az amerikai nagykövetség épületének közelében történt pokolgépes merénylet helyszínén Kabulban 2016. augusztus 15-én. Az autóba rejtett pokolgép detonációjában legkevesebb négy ember megsérült. (MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali)
Vágólapra másolva!
Pokolgépes támadást követtek el hétfő reggel az afgán főváros központjában. Az afgán védelmi minisztérium egyik tisztségviselője és további két ember megsebesült.
Vágólapra másolva!

A pokolgépet a minisztériumi alkalmazott gépkocsijához rögzítették. Amikor a robbanószerkezet működésbe lépett, hárman ültek a parkoló autóban – mondta Nadzsib Denis helyettes belügyi szóvivő. A sebesülteket egy közeli katonai kórházba szállították.

A pokolgépet az autóhoz rögzítették Forrás: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

A támadás az Ahmed Sah Maszúd térnél történt, az afgán felsőbíróság és az amerikai nagykövetség épületeinek közelében. A merénylet helyszínét a biztonsági erők elővigyázatosságból lezárták. A történtek komoly fennakadásokat okoztak a reggeli közlekedésben.

A támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, akik április elején indították meg szokásos éves offenzívájukat az ország különböző területein.

Ugyancsak hétfőn a szélsőséges lázadók lerohantak egy rendőrkapitányságot az észak-afganisztáni Baglán tartományban. Hivatalos közlés egyelőre nem hangzott el arról, hogy vannak-e áldozatai a rajtaütésnek, a tálibok ugyanakkor azt állítják, hogy elfogtak és megöltek „számos” rendőrt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről