Betiltották a karácsonyi koncertet egy olasz iskolában

Magyar Református Szeretetszolgálat Hiltom szálloda karácsonyi ünnepség Balogh Zoltán ajándék gyerekek Magyar Református Szeretetszolgálat szálloda karácsonyi ĂĽnnepsĂ©g Balogh Zoltán ajándĂ©k A Hillton szállodában látott vendégül negyven rászoruló
A Hillton szállodában látott vendégül negyven rászoruló gyereket a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az ünnepi vacsorán Balogh Zoltán miniszter is megjelent
Vágólapra másolva!
Már az olasz belügyminiszter is kritizálta azt az azóta lemondott iskolaigazgatót, aki megtiltotta a karácsonyi koncerteket az intézményében.  Marco Parma szerint a muszlim gyerekeknek nem jó, ha katolikus dalokat énekelnek. 
Vágólapra másolva!

A multikulturális közeg miatt januárra halasztotta a karácsonyi koncerteket egy olasz iskolaigazgató. Marco Parma a vallásos dalokat akkor sem engedélyezi, sőt azt is megtiltotta, hogy két anyuka karácsonyi dalokat tanítson a gyerekeknek.

– mondta Parma, aki egy évvel ezelőtti élményei miatt hozta meg döntését.

A gyerekek nem énekelhetnek karácsonyi dalokat. (Képünk illusztráció) Fotó: Hajdú D. András - Origo

Csak álltak és néztek

„Tavaly tartottunk karácsonyi koncertet, és néhány szülő ragaszkodott hozzá, hogy vallásos dalokat is énekeljünk. A muszlim gyerekek nem énekeltek, csak álltak ott. Nem jó érzés látni, amikor egy kicsi nem énekel, sőt még rosszabb, amikor végig kell nézni, ahogy a szüleik lehívják őket a színpadról” – mondta az igazgató.

Az iskolába körülbelül ezren járnak,

minden ötödik gyerek muszlim.

Van, aki lemondatná

A döntés hatalmas botrányt kavart a katolikus Olaszországban. Még a miniszterelnök, Matteo Renzi is fontosnak tartotta, hogy megszólaljon.

Ha azt gondolja, hogy egy ilyen döntéssel segítheti az integrációt, nagy hibát követett el” – mondta a politikus.

A bevándorlást ellenző olasz Északi Liga vezetője az igazgató azonnali kirúgására szólított fel, Parma pedig azt mondta, inkább lemond, minthogy visszavonja a vitatott szabályt. Hétfő este jött a hír: le is mondott.