Nem találtak bombát a németországi mecsetben

paprikaspré, rendőrségi oszlatás németországban, illusztráció
Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezték azt a két férfit, akiket egy esetleges Dortmund elleni terrorcselekménnyel hoztak összefüggésbe. Egy mecsetben is robbanószert kerestek, hiába.
Vágólapra másolva!

Szabadon engedtek két férfit, akiket egy berlini rendőrségi razzia során vettek őrizetbe csütörtökön – közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A kommandóso, robbanóanyag után kutatva egy mecsetet és egy autót vizsgáltak át.

Vaklárma

A 28 és 46 éves muszlim férfiakról azt feltételezték, hogy Münchenből robbanóanyag-alkatrészeket csempésznek. A bombát állítólag egy Dortmund elleni terrorakcióhoz használták volna fel,

de a rendőrök gyanúja nem igazolódott be.

A házkutatás során nem találtak semmilyen robbanószert vagy ahhoz felhasználható „alapanyagokat”.

A német rendőrség egy Berlin elleni terrorcselekményt sem tart kizártnak, de erre utaló bizonyítékokat eddig nem találtak. A terrorkészültség szintje továbbra is magas Németországban, amit a berlini kormány a párizsi merénylet-sorozat után emelt meg.

A hannoveri Németország-Hollandia meccset terrorveszély miatt fújták le Forrás: MTI/EPA/Julian Stratenschulte

Hannoverben megelőzték

A párizsi támadássorozat után egy hannoveri stadiont ürítettek ki a rendőrök, ahol Németország fogadta volna Hollandia válogatottját. A november 17-i válogatott labadarúgó-mérkőzést azért kellett lemondani, mert a német hatóságok arról kaptak információkat, hogy terroristák robbantani akarnak a stadionban.