Tojással dobálták meg a török nagykövetséget

török nagykövetség, Moszkva
2745925 11/25/2015 A protest against the actions of the Turkish Air Forces at the Turkish Embassy in Moscow. Alexander Vilf/Sputnik
Vágólapra másolva!
Tojással és kövekkel felfegyverkezett oroszok támadtak rá a moszkvai török nagykövetség épületére. Egy török tulajdonban lévő sörfőzde is áldozatul esett a népharagnak.
Vágólapra másolva!

Az orosz tüntetők a török nagykövetség épülete előtt gyűltek össze Moszkvában, amit tojásokkal és kövekkel dobáltak meg - közölte az AP. A rendőrök feloszlatták a tömeget, néhány embert őrízetbe vettek röviddel a demonstráció kezdete után.

Felbőszültek az oroszok

Uljanovszk városában egy török tulajdonban lévő sörfőzdét ért támadás.

Az épületen lógó török zászlót a helyiek lerángatták, amin tojásokat törtek szét.

A helyére orosz lobogót tűztek ki. A gyár bejárati ajtaját is megpróbálták betörni, de ez nem sikerült. Ehelyett becsmérlő üzeneteket hagytak hátra a ház falán - írja a The Telegraph.

Tüntetők gyűltek össze Moszkvában a török nagykövetség előtt Forrás: RIA Novosti/Alexander Vilf

A lelőtt vadászgépért

Az oroszok haragját a török kormány vívta ki miután a fegyveres erőik november 24-én kilőttek egy orosz repülőt a szíriai-török határ közelében. A török hadsereg azt állítja, hogy a Szu–24-es megsértette az ország légterét, amit a Kreml kategorikusan visszautasít. Egy török radarfelvétel szerint

az orosz vadászgép rövid ideig tartózkodott a török légtérben, de a találatot már szíriai felségterületen kapta.

A rakétatámadás előtt a pilótáknak még sikerült katapultálniuk, de ellenséges területen értek földet. Az orosz légierő két katonájára szíriai türkmén kisebbség tagjai támadtak rá. Az egyikük életét már nem sikerült megmenteni a kiszabadításukra szervezett mentőakcióban. A kimenekítésükre indított akcióban meghalt egy orosz tengerészgyalogos is.