A túszdráma valójában rablási kísérlet volt

BELGAHOTNEWS SQUARE FORMAT
20151124 - ROUBAIX, FRANCE: French police forces seen as one or several suspects took hostages in a house (seems to be a family) after a robbery, in Roubaix, Tuesday 24 November 2015. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Vágólapra másolva!
A francia sajtó szerint este hét órakor egy Roubaix nevű észak-franciaországi városban két vagy három fegyveres rátámadt egy bankigazgatóra és családjára. A környékbeliek lövéseket hallottak, és újabb terrorcselekményre gyanakodtak.
Vágólapra másolva!

A világsajtó szeme órákon keresztül a belga határ melletti városra szegeződött. Lövésekről, sebesültekről és újabb terrorakcióról szóló találgatások és ellentmondásos hírek keringtek.

Hamar kiderült, hogy a támadásnak nincs köze a november 13-i párizsi merényletekhez. Később az is bebizonyosodott, hogy nem terrorakcióról, hanem egy rosszul sikerült rablásról van szó.

A fegyveresek betörtek a bankigazgató házába, ahol őt és családját túszul ejtették.

A rendőrök hamar a helyszínre érkeztek, ekkor alakulhatott ki tűzharc a hatóságok és a támadók között, de ezt eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Nincs sérült túsz

Nagyjából este 10 óra körül véget ért a dráma, egyetlen túsz sem sérült meg.

Roubaix, Franciaország Forrás: BELGA/AFP/David Stockman

A túszul ejtett férfi a Crédit Municipal pénzintézetnek dolgozik. Rendőrségi források szerint egy túszejtőt megöltek a rendőrök, a többi túszejtőt letartóztatták.