A Fülöp-szigetekre küldené Ausztrália a bevándorlókat

Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigetekre küldené Ausztrália az országba érkező illegális bevándorlókat. Már van ilyen együttműködésük Nauruval és Pápua-Új-Guineával is. 
Vágólapra másolva!

Ausztrália tárgyalásokat folytat a Fülöp-szigetekkel arról, hogy illegális bevándorlóit odaküldhesse - jelentette be pénteken az ausztrál bevándorlási és határvédelmi miniszter. Peter Dutton elmondta, hogy országa más államokkal is tárgyal a számára nem kívánatos migránsok el-, pontosabban áthelyezéséről.

- mondta Dutton.

Tárgyalópartnere Albert F. Del Rosario Fülöp-szigeteki külügyminiszter volt, akinek szóvivője megerősítette a tárgyalásokról szóló hírt, ám részleteket nem fedett fel.

Naurura és Pápua-Új-Guineára küldik a menekülteket

Ausztrália kiutasít minden olyan menekültet, aki törvénytelenül, csónakon próbál a területére jutni. Az elfogott próbálkozókat Naurura és Pápua-Új-Guineára küldi, amelyeknek Canberra fizet is az "exportlehetőségért".

Naurun Ausztrália maga működtet migránstábort. Az abban élőknek már jó ideje felkínálta a lehetőséget, hogy, ha

Kambodzsába vándorolnak, akkor pénzt kapnak, továbbá szállást és egészségügyi ellátást,

amelyek költségeit Ausztrália fizeti. A táborlakók azonban nem kapkodnak a lehetőségért: eddig mindössze négyen éltek vele.

Canberra kambodzsai mingránsügyletét ráadásul széles körben elítélik emberi jogi szervezetek, mondván, hogy aligha ideális otthon betelepülőknek a délkelet-ázsiai ország, amely köztudottan szegénységben sínylődik, korrupció fojtogatja és nem biztosítja az emberi jogok érvényesülését.