Tagadja a halálkamion sofőrje, hogy tudta volna, mit szállít

Előzetesben a halálkamion embercsempészei
Kecskemét, 2015. augusztus 29. Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsítottat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon 2015. augusztus 29-én. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Cvetan Cvetanovot nagyon szigorú őrizetben vitték a mai meghallgatásra a bolgár rendőrök. Kezén és lábán is bilincsben vonult a tárgyalóba a 32 éves férfi, aki a 71 emberéletet követelő tragédia egyik gyanúsítottja. Őt még hétfőn Bulgáriában, az otthonában fogták el. 
Vágólapra másolva!

Amikor a kihallgatás után újságírók azt kérdezték tőle, hogy ő volt-e a teherautó vezetője, csak hallgatott. Határozott nemmel válaszolt viszont arra, hogy tudott-e a rakományról. A vádirat szerint a férfi gyaníthatóan egyike volt a sofőröknek, legalábbis az út egy szakaszán.

Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsítottat vezetik elő a Kecskeméti Járási Bíróságon Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A bolgár bíróság megvizsgált egy kiadatásra vonatkozó osztrák kérést is. Az ügyész által ismertetett vádiratban egyébként szervezett bűnözésben való részvétellel, csempészettel és szándékos emberöléssel vádolják.

A másik öt gyanúsítottat – négy bolgár, és egy afgán férfit – egyelőre Magyarországon tartják őrizetben a hatóságok.