Elfogták a szír kisfiú halálával gyanúsított csempészeket

Vágólapra másolva!
Elfogták a szíriai menekült kisgyermek halálával gyanúsított embercsempészeket. Az Origo megírta, Aylan Kurdinak hívták azt a kisfiút, akinek a halála megrázta az egész világot. A hároméves szír menekült gyerek holttestét Törökországban vetették partra a hullámok.
Vágólapra másolva!

A török rendőrök elfogták azokat az embercsempészeket, akik egy szíriai menekült kisgyermek halálával hozhatók összefüggésbe. A feltételezések szerint a négy, valószínűleg szíriai származású férfi számlájára róható az Égei-tengbe veszett tucatnyi szíriai migráns halála, közöttük a hároméves Aylan Kurdié is.

Törökországban fogták el őket

A négy embercsempészt a Törökország délnyugati részén található üdülőváros tengeri kikötőjében tartóztatták fel a rendőrök. Onnan indult a később elsüllyedt két hajó, amelyen a szíriai menekültek a görögországi Kosz-sziget felé tartottak.

Abdullah Ebdi, a tengerbe fulladt hároméves kisgyermek édesapja elmondta: volt mentőmellényük, de a hajó hirtelen felborult, amikor az emberek felálltak. "Fogtam a feleségem karját, de a gyerekeim kicsúsztak a kezemből" - emlékezett vissza.

Kanadába készült a család

Mint arról az Origo is beszámolt, Aylan és a családja Kobaniból menekült el - abból a városból, amelyért hónapokon keresztül harcoltak a kurdok és az Iszlám Állam.

A szíriai kurd család Törökországból próbált Kos szigetére jutni, de a hajójuk elsüllyedt a tengeren Bodrum közelében.

Aylan mellett vízbe fulladt ötéves bátyja, Galip, valamint 35 éves édesanyjuk, Rehan is.

Az egész családból csak az apa, Andullah maradt életben – számolt be a USA Today.